Reakce na článek v Českotřebovském deníku

24. května 2020
Reakce na článek v Českotřebovském deníku

Vážený pane Mikolecký,

v internetové verzi Českotřebovského deníku jste dne 21. 5. komentoval článek Orlického deníku, který se týkal privatizace bytových domů Jezevčík a Čtverec. Ve svém komentáři několikrát zmiňujete Piráty, proto si dovolíme reagovat na Vaše dohady a domněnky.

Jak je pro Vás až příliš často typické, text je v několika důležitých aspektech zavádějící, proto chceme ty největší informační fauly uvést na pravou míru.

  1. Článek v Orlickém deníku nebyl Piráty autorizován a nijak se na jeho vzniku nepodíleli. Článek Orlického deníku čerpá z našeho příspěvku na Facebooku a vyjímá z něj pouze vybrané části. Vy se ve svém komentáři naším původním textem bohužel ani nezdržujete a již jednou vyjmutým částem bez kontextu dodáváte vědomě či nevědomě jiný význam, než měl náš původní text.

  2. Na listopadovém setkání s obyvateli Čtverce padl od nájemníků dotaz na nakládání s vybraným nájemným. Jednatel TEZA p. Doleček se vyjádřil v tom smyslu, že to v průběhu času bylo různé, finance byly použity ve prospěch bytů či pro vylepšení rozpočtu. Pokud tedy chcete někoho vyzývat k dokazování, začněte u p. Dolečka. Pokud neuspějete, můžete pokračovat u členů dozorčí rady, kterou má pod patronací radniční koalice, jejímž jste členem. Nepochopitelně jste nás osočil z toho, že někoho obviňujeme. Náš původní text nikoho neobviňuje, pouze reaguje na slova p. Dolečka a vyjadřuje s takovým přístupem nesouhlas. Kdybyste si přečetl náš původní text celý, snad byste skutečný význam pochopil. Původní text totiž zní: „Na loňských setkáních s občany zazněly dotazy týkající se způsobu nakládání s bylo částečně používáno na „vylepšení městského rozpočtu“. Naším cílem není zjišťovat, v jakých letech a v jakém rozsahu se tak dělo. Pro nás je důležité odmítnout podobný způsob hospodaření s vybraným nájemným“.

  3. Nesouhlasíte s větou „Nájemní bydlení v městských objektech nemá primárně sloužit k vytváření zisku…“ a žádáte o radu, z čeho se mají zaplatit investice do bytů. Opět reagujete na jednu větu obsáhlejšího textu a zřejmě jste přehlédl důležité slovo „primárně“. Stejně jako v bodě 2 i zde opomíjíte kontext našeho původního textu, kde se píše: „Jsme přesvědčeni, že vlastník nemovitostí by se měl chovat jako řádný hospodář. Nájemní bydlení v městských objektech nemá primárně sloužit k vytváření zisku ani k vylepšování městského rozpočtu. Vybraný nájem by měl být po odečtení přiměřených nákladů zpětně investován do objektů, z nichž vzešel“. Už vnímáte ten kontext? Nebo ho nechcete vidět?

Co se týká rady, kde vzít finance na investice, názor na to samozřejmě máme a rádi Vám poradíme. Sledujte náš Facebook.

Jako tenká červená nit se Vaším komentářem táhne jedna zcela zjevná skutečnost. Před napsáním svého komentáře jste náš původní text nečetl a reagoval jste na několik vět z jiného média. Buďte tak laskav a přečtěte si náš původní text alespoň nyní: Facebook

Váš komentář připomínající výkon hluchého hrajícího tichou poštu, Vám ovšem nezabránil ve zkreslování a dokonce ve výzvách, co bychom měli dělat. Všem těmto negativům jsme přizpůsobili i naši reakci, která je, a to zdůrazňujeme, následkem Vašeho komentáře, nikoliv příčinou. Víme, že nejsme první a zřejmě ani poslední, kteří mají s Vaším způsobem novinařiny faktický problém a tímto se chceme proti takovému způsobu psaní ohradit.

Jsme vždy připraveni k věcné debatě. Ta ale nemůže probíhat konfrontačním stylem, který vůči jednotlivcům nebo jiným subjektům dlouhodobě prezentujete v internetovém Českotřebovském deníku. Nemáme patent na rozum, ale také se nenecháme kýmkoliv napadat, obzvláště pokud jsou takové skutky založeny na nesmyslech.

Jsme Piráti. Budoucnost řešíme TEĎ!

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Povolební strategie pro volby do zastupitelstva města Česká Třebová 2022

Povolební strategie pro volby do zastupitelstva města Česká Třebová 2022

Česká Pirátská strana je liberální, demokratická, středová strana s důsledným protikorupčním programem. Naším cílem je prosazovat náš program, ať už jsme v koalici nebo v opozici. Tato strategie je veřejným závazkem kandidátů vůči členům a voličům. Chceme, aby občané, kteří se rozhodnou podpořit svým hlasem Piráty, jasně věděli, jak budeme po volbách postupovat a pracovat.

Pomáhat budeme cíleně a efektivně

Pomáhat budeme cíleně a efektivně

Sociální politika a sociální práce v sobě nesou zejména ochotu pracovat a naslouchat lidem v místě jejich bydliště. Stejně tak práce se seniory vyžaduje pochopení a umožnění zajistit jim co nejdelší možný život tam, kde jim je dobře.