Piráti plují nejen do komunálu ale i do senátu

10. března 2018
Piráti plují nejen do komunálu ale i do senátu

Na podzim letošního roku proběhnou komunální a senátní volby a Piráti po celé republice už se na ně intenzivně připravují. Náš kraj není výjimkou.

Senátní volby máme v Pardubickém kraji ve dvou volebních obvodech. V obvodě číslo 50 na Svitavsku, kde Piráti, s pravděpodobností hraničící s jistotou, postaví svého kandidáta, člena krajského sdružení Pardubického kraje Jiřího Krátkého. A v obvodě číslo 44 Chrudimsko-Halvíčkobrodsko, který z poloviny zasahuje i do kraje Vysočina a kde registrují Piráti tři uchazeče o podporu v senátních volbách. Koncem března proběhne společná schůze těchto krajů, kam budou uchazeči pozváni ke „grilování“ a následně proběhnou primární volby v rámci krajského fóra.

Piráti se v Pardubickém kraji budou ucházet i o křesla v zastupitelstvech obcí. Kromě velké kandidátky do krajského statutárního města, vznikají i v jinde. „V současné době stavíme kandidátky v Pardubicích, Chrudimi, Svitavách, České Třebové, Moravské Třebové a v několika obcích o kandidátkách stále jednáme. Namátkou třeba v Chrasti, Rudolticích nebo v Radhošti. Očekávám, že do léta se objeví Pirátské kandidátky i v dalších obcích.“ říká koordinátor Pirátů v Pardubickém kraji Pavel Štěpánek. Ve většině zmiňovaných obcích se už pracuje na volebním programu. Kolik se nakonec podaří sestavit kandidátních listin a kolik posádek vypluje do bitvy o zastupitelstva obcí, ukáže až konec jara, kdy by Piráti rádi zahájili svou kampaň.

Informační kanály:

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Povolební strategie pro volby do zastupitelstva města Česká Třebová 2022

Povolební strategie pro volby do zastupitelstva města Česká Třebová 2022

Česká Pirátská strana je liberální, demokratická, středová strana s důsledným protikorupčním programem. Naším cílem je prosazovat náš program, ať už jsme v koalici nebo v opozici. Tato strategie je veřejným závazkem kandidátů vůči členům a voličům. Chceme, aby občané, kteří se rozhodnou podpořit svým hlasem Piráty, jasně věděli, jak budeme po volbách postupovat a pracovat.

Pomáhat budeme cíleně a efektivně

Pomáhat budeme cíleně a efektivně

Sociální politika a sociální práce v sobě nesou zejména ochotu pracovat a naslouchat lidem v místě jejich bydliště. Stejně tak práce se seniory vyžaduje pochopení a umožnění zajistit jim co nejdelší možný život tam, kde jim je dobře.