Piráti a Starostové v Lanškrouně

6. srpna 2021
Piráti a Starostové v Lanškrouně

V rámci akce Setkejte se s Piráty a Starosty ve vašem městě jsme v pátek 6. srpna 2021 navštívili Lanškroun, kde se náš lídr za Pardubický kraj Mikuláš Ferjenčík a místopředseda MS Českotřebovsko – Standa Dufek – setkali s místním starostou Radimem Vetchým.

Ten nás seznámil s činností firem sídlících v Lanškrouně. Řeč padla i na zdravotnictví, kde největším problémem je nedostatek dětských lékařů. Zabývali jsme se také školstvím a dostupností vzdělání v daném regionu, investicemi města (kde v tuto chvíli největším počinem je stavba polikliniky za 120 milionů), péčí o životní prostředí nebo jaké kulturní a společenské akce Lanškroun pořádá.

Mikuláš Ferjenčík měl také možnost zodpovědět dotazy týkající se činnosti Sněmovny. Nejdiskutovanějším bodem se potom stal nedávno schválený stavební zákon.

Radim Vetchý nás potom provedl po městě. Měli jsme tak možnost se podívat i na právě probíhající výstavbu nové polikliniky. Celá schůzka byla završena v 17.00, kdy měl místní starosta příjemnou povinnost odstartovat Mezinárodní cyklistický etapový závod mládežnických kategorií zvaný "Malý závod míru 2021 AVX".

Celou návštěvu jsme zakončili u Lanškrounských rybníků, kde jsme si popovídali s místními a probrali i jejich dotazy k naší koalici.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Povolební strategie pro volby do zastupitelstva města Česká Třebová 2022

Povolební strategie pro volby do zastupitelstva města Česká Třebová 2022

Česká Pirátská strana je liberální, demokratická, středová strana s důsledným protikorupčním programem. Naším cílem je prosazovat náš program, ať už jsme v koalici nebo v opozici. Tato strategie je veřejným závazkem kandidátů vůči členům a voličům. Chceme, aby občané, kteří se rozhodnou podpořit svým hlasem Piráty, jasně věděli, jak budeme po volbách postupovat a pracovat.

Pomáhat budeme cíleně a efektivně

Pomáhat budeme cíleně a efektivně

Sociální politika a sociální práce v sobě nesou zejména ochotu pracovat a naslouchat lidem v místě jejich bydliště. Stejně tak práce se seniory vyžaduje pochopení a umožnění zajistit jim co nejdelší možný život tam, kde jim je dobře.